Кадър Нова Нови данни за смъртта на двете деца във Варна.Смятаме,

...
Кадър Нова Нови данни за смъртта на двете деца във Варна.Смятаме,
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна: Смъртта на едното дете е настъпила от вдишване на дим. Засега за умишлено убийство не можем да говорим

Кадър Нова 

Нови данни за гибелта на двете деца във Варна.

Смятаме, че пожарът, при който починаха две деца, е зародил вследствие на човешка активност

Това сподели на брифинг окръжният прокурор на Варна Красимир Конов във връзка с пожара в ж.к. „ Владислав Варненчик “, при който починаха две деца, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна.

При потушаването на пожара в жилището са немерени телата на две деца. Самоличността им е открита. Те са 1 и 4 години. Започнато е досъдебно произвеждане за осъществен палеж, разследване на което е настъпил гибелта на 1 и повече лица. Наказанието е отнемане от независимост от 5 до 15 година Извършен е оглед. Назначени са съдебно-медицинска и пожаро-техническа експертизи.

" Целта е да се открият аргументите за настъпилата гибел на двете деца и аргументите, заради които е възникнал пожарът “, изясни Конов.

„ Към сегашния миг е приключила аутопсията на 1-годишното дете. Установено е по безапелационен метод, че гибелта е настъпила от поемане на пушек. Съдебните медици ще стартират и втората аутопсия. За съзнателно ликвидиране не можем да приказваме в тази ситуация, защото във връзка с едното дете аргументите са открити, само че не и при второто. Не мога да дам такова мнение към сегашния час “, сподели още той.

„ По отношение на пожара – считаме, че е зародил в следствие на човешка активност. Дали е съзнателно, или по несъобразителност ще се обясни в хода на следствието. Установено е огнището на помещение, то е там, където са се намирали двете деца “, разясни окръжният прокурор.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР